VÝSLEDKY TESTU: Kopie vs. Original Garrett

Na trhu se objevuje stále větší množství dílů, které se tváří jako originální produkt, avšak svou kvalitou bývají velmi rozdílné.

Velkým lákadlem pro koupi těchto levných turbodmychadel bývá právě jejich výhodná cena. Pod vlivem marketingových popisků slibujících stejnou úroveň kvality, jakou garantují OE díly, bývá lehké uvěřit, že s takovýmto turbem nemůžete sáhnout vedle.

Ostrý provoz pak dříve nebo později může odhalit problémy, které na první pohled nemusí být vidět. A v takovou chvíli je zaděláno na pořádný problém, který se může nehezky prodražit.

Ačkoli jistě existují i kvalitní náhrady originálních turbodmychadel, nelze je přesto srovnávat s produkty od prověřených značek. Výrobci OE dílů (provovýroba) jako jsou Garrett, BorgWarner, Holset, IHI, Mitsubishi, ČZ a další, jsou prověřeny samotnými automobilkami, se kterými dlouhá léta spolupracují. Jen taková turbodmychadla mohou zajistit stejné vlastnosti motoru, jaké automobilky vytvořily.

Nezávislá laboratoř provedla testování ve třech dalších kategoriích:

EMISE CO2

EMISE NOx

TOČIVÝ MOMENT

Testovány byly motory s 4 turbodmychadly

Originál Garrett, Výrobce 1 (německá značka, vyrobeno v Číně), Výrobce 2 (španělská značka, vyrobeno ve Španělsku), Výrobce 3 (čínská značka, vyrobeno v Číně)

 

Jak prokázaly testy, neoriginální kopie turbodmychadel mohou vykazovat výrazné rozdíly oproti originálním výrobkům. Právě takováto fakta, která nelze před samotnou instalací turbodmychadla odhalit, mohou ztížit rozhodování o koupi.

Mějte proto na paměti, že s neověřenými kopiemi riskujete nejen kratší životnost dílu, ale také další problémy s chodem Vašeho motoru.

 

odkaz na výsledky  testu:  

https://www.garrettmotion.com/wp-content/uploads/2018/05/Millbrook-Apr.2019.pdf

VÍCE ZE SVĚTA TURBODMYCHADEL

Začít chat
1
Společně vrátíme Vašemu vozu výkon! 🤝 Pokud se před tím potřebujete na něco zeptat, napište nám to sem 👇 Rychle to spolu vyřešíme 🙂

Nebo rovnou volejte +420 222 265 475 📞Po-Pá 7:30 do 17:00